úterý 20. srpna 2013

39.Elitní aukce hannoverských hříbat a chovných klisen

Minulý víkend 17. a 18. srpna 2013 se konala ve Vechtě již 39. elitní aukce hříbat a chovných klisen s hannoverským výžehem. Byla představena drezurní i skoková hříbata a chovné klisny. Z dražených 224 koní obdrželo příklep 221 koní s celkovým objemem 1.452.400 Eur.

Nejvíce oceněna byla hanoverská D-linie hřebce De Niro, stejného chovatele, a za dva dny byly prodány tři  hříbata po tomto hřebci za špičkové ceny. To tu ještě nebylo. Protože drezurní svět není tak úplně moje parketa, nebudu se jimi více zaobírat.
Za chovnou klisnu Solaika (Soliman de Hus – Wesley - Durkheim) položil kupec 62.000 Euro, což je také nový rekord aukce.


Za zmínku stojí, že do České republiky byli zakoupeni 3 hřebečci se špičkovými skokovými původy. A to hřebeček Carlo (Commissario – Cassini II.- For Pleasure) za 5.500 Eur, hřebeček Bellestial (Balou du Rouet – Argentinus – Paradox I.) za 6.000 Eur a hřebeček Quite Right (Quaid I. – Acord II. - Watzmann ) za 7.000 Eur. Zvláště posledně jmenovaný hřebeček stojí za pozornost, když dle mého názoru Q na A je prověřený cross a mohl by to být hřebeček velice slibný. Doufám jen, že se alespoň s některým z nich se shledám v nabídce plemenných hřebců v budoucnu. Pokusím se zjistit nové české majitele těchto hřebečků. 

Z mého pohledu bylo zajímavé sledovat vynikající kvalitu hřebečků, ale i to, že se projevoval i velký zájem o klisničky, které na rozdíl od našich podmínek nejsou tak ceněné jako hřebečci. O klisničky s vynikajícími původy  projevili zájem především kupci z Ukrajiny, Kanady a Austrálie. Nicméně se opět potvrdilo zajímavé rčení, že Evropa je spíše na hřebečky.




Žádné komentáře:

Okomentovat